Skip Navigation Links

Comunicate de presă

Impozite 2009: Taxe pe clădiri şi de 8-10% pe an!

News Item Date: 07/12/2009 00:28:58
Firmele care nu şi-au reevaluat clădirile până la 31 decembrie plătesc un impozit de pana 10% din valoarea de inventar, pe an. Această taxă penalizatoare este valabilă pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani.

Reevaluarea este recomandată persoanelor juridice ce deţin imobile, cu destinaţie comercială, industrială sau de locuit. In cazul in care nu a fost efectuata re-evaluare in ultimii 3(trei) ani, acestea riscă să plătească un impozit penalizator mult mai mare, de 5-10%, în loc de impozitul normal de 0,75% -1,5% pe an. Atât cuantumul impozitului penalizator cât şi al impozitului normal sunt aprobate în fiecare an, de către consiliile locale, între limitele admise de lege.

De exemplu, în Brasov, la o clădire, în valoare de 100.000 euro, impozitul prevăzut de lege este de 1,5%, ceea ce înseamnă că proprietarul, persoană juridică, trebuie să plătească 1.500 euro. Dacă respectiva clădire a fost cumpărată înainte de anul 2006 şi nu a fost reevaluată între timp, proprietarii- persoane juridice riscă să plătească un impozit de 10.000 euro în 2009.

Prin depunerea la Directia Generala a Finantelor Publice Brasov a unui raport de reevaluare in scopul impozitarii, valorile de impozitare scad la cote rezonabile.

Reevaluarea imobilului Dvs, conform standardelor ANEVAR, va aduce o crestere substantiala a lichiditatilor Dvs!

Noi putem RE- EVALUA in conditiile legii orice proprietate imobiliara!
Keywords: reevaluare, cladiri, impozite